WhatsApp

+31 (0)6 41 72 06 32

e-mail

info@yourseason.nl

Openingstijden

Wegens verhuizing & verbouwing tijdelijk gesloten!

Hammam is een oosters badritueel waarbij reiniging, ontspanning en verzorging centraal staan. Het reinigingsritueel ‘hamam’ is tot op de dag van vandaag een welbekende traditie in Arabische landen als Turkije en Marokko, maar ook in de befaamde badhuizen van Boedapest. Your Season brengt dit veelzijdige ritueel dichter bij huis: een Hammam in Purmerend! Onze Hammam Massage bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:

  • Scrubben
    Met de ‘kese’ (een traditionele peeling-handschoen) verwijderen we dode huidcellen en stimuleren we gelijk de doorbloeding van het bindweefsel. Het scrubben zorgt niet alleen voor het openen van de poriën, maar zorgt ook dat de huid weer vrij kan ademen en heerlijk zacht en glad aanvoelt.
  • Zeepritueel
    Na het scrubben volgt een heerlijke zeepmassage. Hiervoor gebruiken we een traditionele ’torba’, een speciale katoenen zeepzak met olijfoliezeep die we in het water dompelen en als hulpmiddel dient voor het ontstaan van schuim tijdens de hamam behandeling. Door middel van zwaaibewegingen rollen we de zeepzak over het lichaam, waardoor een compacte schuimlaag ontstaat die we gebruiken tijdens de massage. Het warme schuim van het zeepritueel zorgt voor dé ultieme ontspanning tijdens de massage.
  • Ontspanningsmassage
    We sluiten dit reinigingsritueel af met een klassieke ontspanningsmassage met heerlijke warme massageolie en toegevoegde etherische oliën.
Hamam
Op de afbeelding zie je een traditionele hamam, uitgevoerd met een ’torba’.

De volledige Hammam Massage duurt minimaal 90 minuten en is inclusief:

Waarom een ‘hamam’?

Een Hammam Massage heeft veel voordelen. Het zorgt voor balans in het lichaam, voert afvalstoffen af, boost je immuunsysteem, stimuleert de organen en bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Deze massagebehandeling kan tevens verlichting bieden bij pijnlijke symptomen die samenhangen met reumatische klachten en auto-immuunziekten. In dit geval adviseren we je wel altijd eerst je behandelend arts te raadplegen. Dit geldt overigens ook als je last hebt van andere klachten, ook wel contra-indicaties genoemd.

Kortom, genoeg redenen om een heerlijke Hammam Massage te boeken! Wil je liever een traditionele, maar wel uitgebreide ontspanningsmassage? Dan is onze Wellness Massage misschien een geschikte optie voor jou!


Wil je even lekker in de watten gelegd worden met dit uitgebreide reinigingsritueel?
Boek dan nu jouw Hammam Massage!

Wegens verbouwing & verhuizing is onze praktijk gesloten en is het helaas tijdelijk niet mogelijk om deze massage te boeken.