WhatsApp

+31 (0)6 41 72 06 32

e-mail

info@yourseason.nl

Openingstijden

Wegens verhuizing & verbouwing tijdelijk gesloten!

Bij Your Season kun je verschillende behandelingen uitbreiden met een klankschaal massage. Maar wat is een klankschaal? En wat voegt dit nu eigenlijk toe aan je behandeling? Lees snel verder, want we leggen het je allemaal uit in deze blog!

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen zijn schalen die vervaardigd zijn uit verschillende metaalmengingen, zoals goud, zilver en koper. De schalen vinden hun oorsprong in Tibetaanse boeddhistische gebieden rondom het Himalaya gebergte en staan ook wel bekend als “singing bowls” of heelklankschalen. Elke klankschaal heeft unieke kenmerken en produceert een andere toonzetting en klankkleur. Zij worden onder andere gebruikt als eetkommen of offerschalen, maar voornamelijk als slaginstrumenten ter ondersteuning van ontspanning en herstel. Door middel van aanstrijken of kloppen op de schaal komen trillingen vrij die klanken op hoge frequentie creëren, welke een positief effect hebben op zowel lichaam als geest.

klankschalen-sessie

Wat zijn de effecten van een klankschalen sessie?

Wist je dat het menselijk lichaam voor meer dan de helft uit water bestaat? Dit water geleid de trillingen als een innerlijke massage door het gehele lichaam, waardoor een diepe vorm van ontspanning ontstaat. Door de trillingen worden blokkades in de cellen van het lichaam opgeheven en afvalstoffen beter afgevoerd. Er vindt dus als het ware een zuiveringsproces plaats in je lichaam.

Klankschalen hebben daarnaast een harmoniserende en helende werking op het lichaam, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen kunnen worden. De hoge frequentie van de klanken en trillingen werken diep in op het lichaam en beïnvloeden de cellen en het water in het lichaam. Je kunt het zien als een reset van de energiebalans in het lichaam.

Klankschalen zijn niet alleen effectief voor het behandelen van energieke blokkades, maar ook voor behandeling van allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals stress, depressie en vermoeidheid. Je zult misschien merken dat bepaalde emoties loskomen of herinneringen aanwakkert, welke vervolgens beter verwerkt kunnen worden. Daarnaast stimuleren de klanken en trillingen creativiteit, verbetert het immuunsysteem en bevordert slaap, concentratie en levenslust.

positive vibes

Door een klankschaal massage kom je weer in contact met je lichaam en vind je hernieuwde energie. De effecten kunnen een aantal dagen of zelf weken doorwerken in het lichaam!

Wanneer je regelmatig van een klankschaal massage geniet, zul je een steeds diepere vorm van ontspanning bereiken en bewuster zijn van je eigen lichaam. De effecten zullen dan niet alleen tijdens de massage merkbaar zijn, maar ook in je dagelijkse leven.

Hoe werkt een klankschaal massage?

Tijdens een klankschalen sessie worden de schalen op en om je lichaam geplaatst en zachtjes aangeslagen met een klopper. Dit resulteert in een volle rijke klank met trillingen op hoge frequentie. De klanken en trillingen werken diep in op het water in je lichaam als een soort rimpeleffect. Het is heel goed mogelijk dat je je misschien wat slaperig voelt, maar geef je daar vooral aan over en ontspan!

klankschalen sessie

Wanneer je nog nooit eerder een klankschaal massage hebt gedaan, zal dit in het begin misschien een beetje onwennig aanvoelen. Laat de klanken en trillingen gewoon over je heen komen en probeer in het moment te zijn. Ervaar de rust van niets moeten en nergens naartoe hoeven. Je zult dan al snel merken dat je lichaam de trillingen eigen maakt en langzaam alle gedachten tot rust maant. Zie het als een soort minibreak van jezelf, de wereld en alle gedachten – het gewoon even zijn.

Waarom een klankschaal massage?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft een klankschalen sessie niet alleen een groot aantal lichamelijke voordelen, maar ook heel wat mentale voordelen. Het verbetert je immuunsysteem, heft blokkades op, kan stress verlichten, herstelt de energiebalans in het lichaam, geeft hernieuwde levenslust en bevordert een goede nachtrust, concentratie en creativiteit. Alleen maar pluspunten toch?

Bij Your Season stemmen wij de massage en klankschalen sessie volledig af op jouw specifieke wensen en behoeften. Je kunt de klankschalen sessie als extra boeken bij de Wellness Massage, Hot Stone Massage en Massage aan Huis.


Aanbevolen blogs