WhatsApp

+31 (0)6 41 72 06 32

e-mail

info@yourseason.nl

Openingstijden

Wegens verhuizing & verbouwing tijdelijk gesloten!

Bij Your Season gebruiken we een pure plantaardige massageolie als basis en combineren deze met de beste etherische oliën. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een etherische olie massage?

Weldaad van de natuur

Al eeuwenlang wordt er gebruikgemaakt van de helende kracht van de natuur en dat is niet voor niets. Bepaalde planten en bomen staan bekend om hun geneeskrachtige werking en helende vermogen, dus eigenlijk liggen de beste wondermiddeltjes gewoon voor het oprapen. Dit is niet onopgemerkt gebleven, want wist je bijvoorbeeld dat planten(extracten) ook vaak worden gebruikt als werkzame stof in de moderne geneeskunde?

natuurlijke-geneesmiddelen

In tegenstelling tot de moderne geneeskunde, worden etherische oliën – ook wel essentiële of aromatische oliën genoemd – geheel gewonnen uit de weldaad van de natuur. De oliën hebben een positieve werking op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld in een diffuser, maar in sommige gevallen ook in bad of op de huid tijdens een massage. (Let op: niet alle etherische olie is geschikt voor de huid!)

Etherische olie massage

Etherische oliën ruiken niet alleen heerlijk, maar kunnen ook een diepere werking geven aan een massage. Zo werkt het extra ontspannend, kan het je huid kalmeren en bacteriën doden, maar ook je slaap verbeteren of juist opbeurend werken als je een dipje hebt. Vanwege de veelzijdigheid kun je een basis massageolie met behulp van etherische olie dus geheel aanpassen aan je eigen lichamelijke en geestelijke behoefte of het soort massage. Zo gebruik je tijdens een ontspanningsmassage vaak juist olie met een ontspannende werking en kun je tijdens een wellness massage bijvoorbeeld een meer verfrissende olie.

essentiële olie massage your season

Bij Your Season stemmen we het gebruik van de essentiële olie tijdens de massage altijd af op jouw behoeften. Samen gaan we kijken wat je lichaam en geest op dat moment nodig heeft, maar ook waar het seizoen naar vraagt. In de winter is er vaak meer behoefte aan een warmere geurbeleving, terwijl de lente juist vraagt om een bloemige variatie. Wij hebben alvast een aantal mooie oliën samengesteld, met ieder een unieke werking, maar eerst even wat meer over de basis: onze massageolie.

Massageolie van Your Season

Zoals gezegd werken wij met een biologische en plantaardige massageolie als basis. Wij gebruiken een koudgeperste Japanse rijstolie, omdat deze belangrijke vitaminen en mineralen bevat voor de huid. Door de grote hoeveelheid vitamine E blijft de huid glad en mooi.

Deze 100% natuurlijke massageolie is pH-neutraal en bevat geen parfum, parabenen en minerale oliën. Daarom is deze plantaardige olie geschikt voor elk huidtype. Onze rijstolie laat zich goed over de huid verdelen, is zuinig in gebruik en makkelijk uitwasbaar.

Om de massage een diepere werking en extra effect te geven, combineren wij de basis massageolie met onze unieke en organische etherische olie blends.

etherische olie massage blend

Etherische olie massage blends

Wij hebben een aantal prachtige essentiële olie blends samengesteld, elk met een eigen thema of werking.

Your Season Sauna Blend

Onze Sauna Blend is een essentiële olie die bestaat uit Australische koortsboom en dwergden. Volgens oud volksgeloof kan de koortsboom koorts, en ziekte in het algemeen, afweren. Deze boom is dus een mooie ondersteuning voor het immuunsysteem. De dwergden (Pinus Pumila) behoort tot de naaldbomen en helpt bij vele lichamelijke ongemakken, zoals spierpijn, verzachten van de luchtwegen en het bevordert de bloedcirculatie.

Met deze frisse geur waan je je in de bossen, omgeven door rust en de prachtige natuur en zou bijvoorbeeld een mooie toevoeging kunnen zijn tijdens onze wellness massage.

Relaxing Blend

Deze ontspannende etherische olie is samengesteld uit onder andere lavendel en zoete sinaasappel. Lavendel staat bekend om haar veelzijdigheid en rustgevende effect op zowel lichaam als geest. Zo kan het de emoties in balans brengen en een goede nachtrust bevorderen, waardoor je geest geprikkeld kan worden om een nieuwe dag met beide handen aan te pakken.

De warme geur van sinaasappel is vrolijk en opbeurend. Het werkt tevens ontspannend en kan helpen de zenuwen in bedwang te houden tijdens stressvolle momenten. Door de positieve invloed op de gemoedstoestand en stemming, wordt sinaasappel ook wel het “blije ei” onder de etherische oliën genoemd.

De combinatie van deze twee elementen zorgen dat deze olie een warme, maar toch frisse, bloemige, en vleugje zoete citrusachtige geur heeft.

Anti-Stress Blend

Onze essentiële olie Anti-Stress is een weelderige combinatie van bergamot, citroen, marjolein, mandarijn, pompelmoes, rozemarijn, lavendel en sinaasappel. De voordelen van lavendel en sinaasappel hebben we hierboven al besproken.

Bergamot en citroen zijn een goede ondersteuning voor als je niet helemaal lekker in je vel zit, onrust ervaart of je een beetje futloos voelt. Door de ontspannende werking geeft het mentale kracht en energieboost, waardoor je het gevoel krijgt dat je alles iets meer op een rijtje hebt en je gelijk een stuk lichter voelt.

Mandarijn kan tevens helpen bij onrust, maar ook bij somberheid. Het maakt vrolijk, speels, creatief en oplossingsgericht.

Rozemarijn zuivert lichaam en geest en geeft je weer positieve energie. Het brengt ons weer in balans en is een echte oppepper voor je geheugen en concentratievermogen.

Pompelmoes bevat een groot aantal antioxidanten, zoals vitamine C. Het ondersteunt het immuunsysteem en kan het verouderingsproces vertragen.

De vaatverwijdende werking van marjolein is rustgevend en zorgt voor ondersteuning bij stressgerelateerde klachten, zoals een hoge bloeddruk, hoofdpijn en hartklachten.

Kortom, alles wat je nodig hebt om even alle dagelijkse stress van je af te laten glijden en heerlijk te ontspannen! Door de vele citrussoorten is de geur fris met een zoete ondertoon, licht kruidig en warm.

etherische olie massage bloemen
Breathe Blend

De Breathe blend is ideaal voor de seizoensovergangen en bestaat uit citroen en eucalyptus. Deze combinatie is een perfecte ondersteuning als je verkouden bent of last hebt van geïrriteerde luchtwegen. De frisse kruidige geur zorgt ervoor dat je vrijer kunt ademen en helpt daarnaast de huid te kalmeren.

Winterwonderland Blend

Winterwonderland is een winterse mix van kaneel, sinaasappel, citroen, dennen, sandelhout en amandel. Deze etherische oliën geven je een warm en behaaglijk gevoel op een koude winterse dag, waardoor je je voor een knisperend haardvuur waant. Deze ingrediënten verzorgen de huid optimaal en zorgen voor extra warmte, ontspanning en energie.

De warmte van kaneel brengt rust in je lijf en hoofd, waardoor je meer ontspannen bent en beter om kunt gaan met stress.

Dennen staan bekend om een motiverende en stimulerende werking en versterkt je doorzettingsvermogen en concentratievermogen. Het is een reinigende olie met een rustgevend effect en heeft een verzachtende werking op de luchtwegen.

Sandelhout heeft een warm en harmonieuze geur. Het werkt rustgevend, zorgt ervoor dat je open staat voor nieuwe uitdagingen en beter met verandering om kunt gaan. Daarnaast ondersteunt het je immuunsysteem en een zorgt het voor een betere slaapkwaliteit.

Deze prachtige combinatie is een perfecte ondersteuning bij een winterdipje of als je gewoon even wat extra warmte nodig hebt!

Joy Blend

De Joy blend is een warme mix van vanille, amandelolie en tonkabonen. Deze harmonische en warme geur zorgt voor een vrolijk en opgewekt gevoel.

De zoete geur van vanille helpt bij het herstellen van het geestelijk evenwicht en zorgt voor een warm, sereen en gelukkig gevoel.

Amandelolie is een bestanddeel dat ik heel veel cosmetica gebruikt wordt, omdat het rijk is aan proteïne, een ontspannende werking heeft en daarnaast de huid versoepelt, verzacht en voedt. Fun fact: wist je dat deze olie al in de tijd van de Romeinen gebruikt werd?

De bijzondere geur van tonkabonen lijkt op een mix van volle vanille, warme pudding, hooibloemen, anijs, amandelen en exotische rum. Een echt feestje dus! Daarbij heeft deze boon ook nog eens een kalmerend effect op lichaam en geest.

Kortom, deze olie zorgt ervoor dat je weer vol levenslust onze praktijk verlaat.

levenslust
Boost

Boost is een enkelvoudige essentiële olie gemaakt van Cajeput, ook wel bekend als cajaputi olie. De olie wordt gemaakt van een inheemse boom die je vooral veel ziet in de buurt van Australië en het zuidoosten van Azië. Het voornaamste kenmerk van deze olie dat het een antibacteriële werking heeft, waardoor het een goede ondersteuning kan zijn bij verkoudheid en luchtweginfecties. Daarnaast heeft helpt het om alerter te worden, jezelf beter te kunnen concentreren en geeft het zelfvertrouwen. Niet alleen een boost voor het lichaam, maar ook voor je ego dus!

De geur kun je omschrijven als fris en kruidig. Het heeft gelijkenissen met eucalyptus, maar is net even wat milder en zachter.

Be Happy Blend

Onze Be Happy blend is een combinatie van cederhout, jasmijn, patchoeli, sandelhout, sinaasappel en ylang ylang.

Jasmijn staat ook wel bekend als antidepressivum en zorgt voor een euforisch gevoel. Het helpt je om te gaan met je angsten en werk sterk opbeurend. Daarnaast heeft het ook nog pijnstillende en ontstekingsremmende functies.

Patchoeli werd in de jaren 70 veel in parfums gebruikt. Het werkt sterk aardend en zorgt ervoor dat we in contact staan met ons lichaam. Dit heerlijke kruid zorgt voor een dromerige sfeer en complete overgave. Het is kalmerend, rustgevend en helpt je met loslaten.

Ylang Ylang is een zoete en exotische geur die helpt om innerlijke rust te vinden, het lichaam te herstellen en je algehele gemoedstoestand te verbeteren. Het brengt niet alleen lichaam en geest in balans, maar zorgt ook voor een opbeurend gevoel, werkt bloeddrukverlagend (zeg maar bye bye tegen stress!) en het verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen.

Deze zwoele geur zorgt ervoor dat je weer helemaal lekker in je vel zit en de wereld aankan.

Forest

Deze etherische olie is volledig gemaakt van diverse dennenbomen. Waan je na een lange vermoeide dag in een heerlijk bos vol naaldbomen, zonder ook maar een stap te hoeven verzetten. De frisse geur van dennen werkt motiverend en helpt het concentratievermogen. Daarnaast werkt het verzachtend en zuiverend voor de luchtwegen.

Heb je op het eerste oog al een favoriet? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Dus, waarom een etherische olie massage?

Door etherische oliën toe te voegen aan je massage kun je profiteren van de bijzondere en helende werking van de natuur. Naast een overheerlijke geur, heeft elke boom, plant of kruid specifieke kenmerken die je net dat extra steuntje in de rug kunnen geven. Heb je een oppepper nodig? Dan gaan we op zoek naar een combinatie die je daarin kan ondersteunen. Wil je extra ontspanning? Ook daar kunnen we mee aan de slag.

Wij ontvangen je graag in onze praktijk om voor jou de perfecte beleving te creëren met behulp onze essentiële oliën. Boek een afspraak en ervaar zelf het verschil!

Aanbevolen blogs

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *